PICTURE GIRLS GIRLS GIRLS BEAUTIFUL PICTURES PHOTOS

IXORA ile DOĞRU PARFÜMÜ BUL! - PICTURE GIRLS GIRLS GIRLS BEAUTIFUL PICTURES PHOTOS

PICTURE GIRLS GIRLS GIRLS BEAUTIFUL PICTURES PHOTOS

IXORA ile DOĞRU PARFÜMÜ BUL! | PICTURE GIRLS GIRLS GIRLS BEAUTIFUL PICTURES PHOTOS

Perşembe, Ocak 23, 2014

IXORA ile DOĞRU PARFÜMÜ BUL!

Siz bu Videoyu İzleyen counter şanslı kişiden birisiniz..

Parfümler içerdikleri bileşenlere göre çeşitli ailelere ayrılırlar. Eğer hangi parfüm ailesinden hoşlandığınızı tespit edebilirseniz sizin için doğru parfümü bulmak çok daha kolay olacaktır. Yaşınız, ten renginiz, yaşadığınız şehrin iklimi gibi birçok etkeni seçimlerinizde göz önünde bulundurursanız parfüm seçimlerinizde doğruya daha da çok yaklaşırsınız.  Coco Chanel “Parfüm kullanmayan kadının geleceği yoktur” demiş. Biz onun kadar sert olmayalım ama yine de görüntünüzü bir parfümle tamamlamayı unutmayın diyelim. Hafızayı koku kadar etkileyebilen çok az şey var. Bir parfümle hatırlanmanın güzelliğini her kadın tatmalı.

Parfüm ailelerinden bize en neşeli hisleri yaşatanla başlayalım.

TURUNÇGİLLER AİLESİ
Neşe veren, enerjik kokularıyla turunçgiller ailesine mensup parfümlerin ortak özelliği kokladığınızda yüzünüzde bir gülümseme oluşturmalarıdır. Taptaze kokuları sizi Akdeniz kıyısındaki portakal bahçelerine götürebilir J koklayanı iyi hissettiren turunçgil notaları hafif yapıları sebebiyle genellikle parfümlerin üst notalarında kullanılırlar.
Yazlık gündüz kokusu arayışında olanların citrus notaları içeren parfümlere göz gezdirmesinde fayda var. Özellikle açık ten rengine sahipseniz bu aile size göre.
Ixora’nın bu aileden önerileri ise LOVE, GOLD WOMAN, PEARL, CHICK ve ADFUL
Yazarın özel önerisi ise LOVE J          
     
MEYVELİ PARFÜMLER AİLESİ
Meyveler özellikle 2000’lerde parfüm sektörünün vazgeçilmezleri arasına girdiler. Önceleri çok tercih edilmeyen ve basit bulunan meyve notaları, ilerleyen zamanla sadeliği çağrıştırdığı için tercih edilir oldular.
Meyveli parfümlerden bahsedilince herkesin aklına hafif kokular gelse de özellikle kırmızı meyvelerin kullanıldığı parfümlerin oldukça yoğun koktuklarını ve tatlı bir his bıraktıklarını söylemekte fayda var. Meyveye eşlik eden notaya dikkat etmekte fayda var. Eğer meyveli parfümünüzün içinde çilek notaları varsa veya vanilya içeriyorsa tatlı bir kokuyla karşı karşıyasınız demektir. Meyveye pudralı ya da ağaçsı notalar eklenmişse daha hafif ve keskin bir parfüm koklayacaksınız.
Ixora’nın bu aileden önerileri; hafif meyveli kokularda SILKY, MARILYN ve BEATRICE. Yoğun meyveli kokularda ise BEAUTY, PERFECT ve VETRINA
Yazarın önerileri VETRINA, MARILYN ve BEATRICE
Meyveli kokularda yaz-kış ayrımına gitmek zor ancak bu tarz kokuların gündüz kullanımına çok uygun olduğunu belirtmekte fayda var.

 ÇİÇEKSİ PARFÜM AİLESİ
Parfüm dünyasının baş aktörleri ve aktristleri çiçeklerİ ayrı bir aileye ayırmamak olmazdı. Hemen hemen tüm parfümlerin içeriğinde bulunan çiçekler, parfümlere feminen ve romantik bir dokunuş katarlar ve koklayana doğal güzelliği anımsatırlar.
Bu aileyi Ixora önerisi parfümler üzerinden tanıyalım.
Bahar aylarında çiçek açan leylakları koklamaya doyamıyorsanız önerimiz PRINCESS.
Beyaz çiçeklerin feminen, ışıltılı ve romantik kokusuyla sarhoş olmak için KIBELE.
Yasemin, gül ve paçulinin dozunda karışımından meydana gelen lüks kokusuyla STAR.
Çiçeksi koksun ama yoğunluğunu mutlaka hissettirsin diyenlere de mükemmel bir yasemin karışımı olan FANTASTIC.
Çiçeksi kokular çok geniş bir aile oldukları için her mevsime ya da gece gündüz kullanımına uygun parfümleri buradan bulabilirsiniz. Hangi yaş grubu derseniz 25 ve üzeri kadınlarda çiçeksi notaların çok daha hoş durduğunu belirtebiliriz.

YEŞİL NOTALAR AİLESİ
Yeni biçilmiş çimen kokusu veya yürüyüş yaptığınızda içinize çekmeye doyamadığınız orman kokusu gibi kokular yeşil notalar ailesini oluşturuyor. Bu ailenin de parfümlere oldukça farklı etkiler bıraktığını söyleyebiliriz. Yeşil notaların son yıllarda en popüler olanı incir yaprağı. Menekşe yaprağı ise kokulara modern bir yorum katıyor.
Yeşil notaları “aromatik notalar” olarak da değerlendirebiliriz.
Gündüz kullanımına uygun yeşil notaları içeren parfümler en çok genç kızlara yakışıyor.
Ixora’nın bu aileden önerileri MYSTERY, OMNY ve DROOPS
Yazarın önerisi ise kesinlikle OMNY J

BAHARATLAR – ORYANTAL NOTALAR
Mutfak raflarından parfüm dünyasına yolculuk yapan baharatları parfümlerin içinde kolaylıkla tanırsınız. Baharat notaları genellikle oryantal kokuların bazını oluştururlar. Tarçın, zencefil ve karanfil bu ailenin en bilinen üyeleridir. Baharat kokuları biraz daha orta yaşlı hanımlara hitap eder ve gece kullanımına uygundur. Ayrıca esmer hanımlara bu tarz kokuların çok yakıştığını ve egzotik bir hava kattığını da belirtelim.
Ixora’nın önerileri BRIGHT, ESSENCE, LUNA ve TRUST.
Yazarın önerisi LUNA J


TATLI ve GURME KOKU AİLESİ
Mutfaktan devam edelim. Son yıllarda özellikle vücut bakım ürünlerinde oldukça popüler olan gurme kokular insanda “yenilebilir” hissini oluşturuyor. Çikolata, vanilya, hindistancevizi bu ailenin vazgeçilmez notaları. Sıcacık kokular özellikle kış kullanımına çok uygun. Gurme kokular bileşimlerine göre farklı yaş gruplarına hitap ediyor. Örneğin sadece hindistancevizi kokusu bir genç kıza çok daha uygun. Olgun hanımlara ise daha karmaşık yapılı gurme kokular çok ama çok yakışıyor.
Ixora önerileri ile bu aileden örnekler görelim.
SWEETY, tam bir vanilya kokusu.
SHINE, çikolata ve paçulinin mükemmel karışımıyla oluşturulmuş, özellikle gece kullanımına çok uygun.
PLUS, gurme kokuların ilk örneklerinden biri. Oldukça yoğun bir gece kokusu.
PEONY, karamel kokusunun bir parfüme ne kadar yakıştığını göreceksiniz.

Parfümleri daha yakından tanımak ve tüm notalarını öğrenmek için ixora parfümün web sayfasını inceleyebilirsiniz.

Yazı için İxora parfüm ürün müdürü Zeynep Büyükçınar’a teşekkürler

Çok yakında İxora'nın harika ürünlerini kapsayan yeni bir çekiliş ile karşınızda olacağım. Sevgiler



0 yorum:

Yorum Gönder


spor güncel haberler survivor güldür güldür benim sitilim

spor haberleri spor haberleri video klipleri video klipleri güncel bilgi survivor