PICTURE GIRLS GIRLS GIRLS BEAUTIFUL PICTURES PHOTOS

Zoom: Ulric de Varens - PICTURE GIRLS GIRLS GIRLS BEAUTIFUL PICTURES PHOTOS

PICTURE GIRLS GIRLS GIRLS BEAUTIFUL PICTURES PHOTOS

Zoom: Ulric de Varens | PICTURE GIRLS GIRLS GIRLS BEAUTIFUL PICTURES PHOTOS

Pazartesi, Şubat 10, 2014

Zoom: Ulric de Varens

Siz bu Videoyu İzleyen counter şanslı kişiden birisiniz..
Bugün sizlere tüm duyularınıza hitap eden bir markadan bahsetmek istiyorum: Ulric de Varens.
Önce orijinal ambalajları ile kalbinizi kazanan Ulric de Varens parfümleri, muhteşem kokuları ile duyularınızı harekete geçirecek, ruhunuzu okşayacak.
Her zevke ve yaş grubuna uygun olan seçenekleriyle biri mutlaka sizin olmalı diyerek, markayı daha yakından tanıtmak amacı ile yaptığım röportajı sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Ayrıca röportajın sonunda siz ve sevdiğiniz için harika kampanyaların duyuruları bulunuyor. Kaçırmayın derim.

Ulric de Varens'in Türkiye macerasının henüz çok yeni . Türkiye serüvenini dinlemeden önce markanız hakkında bilgi alabilir miyim? Ulric de Varens'in oluşum sürecini bizimle paylaşır mısınız?
Babam, Ulric de Varens profesyonel hayatına Lancôme ve Guy Laroche’da çalışarak başladı. Ardından L’Oréal’de çalışmaya devam ederken, parfümlerin bu kadar yüksek fiyatlara satışa sunulmasının üretim açısından hiçbir nedeni olmadığını farketti. Böylece 1981 yılında kendi parfüm markasını yarattı. Markanın konsepti oldukça basit: Fransız kreatör parfümlerini uygun fiyata alıcıyla buluşturmak. Başarısının sırrı: Reklam giderlerini minimuma çekmek. Markanın tek ve gerçek reklam desteği parfümlerin kendisi oluyor. Parfümler Fransa’da üretiliyor ve kokunun kendisine olduğu kadar ambalajına da yüksek önem veriliyor. Zaten kokular dünya çapında bilinen işinin ehli burunlarla hazırlanıyor. Jean-Claude Ellena bugün Hermès parfümleri üzerine çalışıyor, Pierre Bourdon, Christophe Raynaud...
UDV bugün dünyanın 90’dan fazla ülkesinde satışa sunuluyor.

Ulric de Varens'in bayrağını kızı Jade de Varens devraldı diye biliyorum. Jade de Varens'ın ve markanın Türkiye direktörü nişanlısı Charles Prunel'ın Türkiye'ye ve Türk halkına olan sevgileri, bizlerin marka ile tanışmasını hızlandırdı mı sizce?  Ulric de Varens'in Türkiye ile tanışma ve her geçen gün daha geniş kitlelere hitap etme serüvenini dinlemek isterim.
2013 Mayıs ayında nişanlım Charles Prunel ile bizzat Türkiye’ye yerleşerek firmanın şubesini kurduk. Türkiye’de parfüm kültürü oldukça belirgin. Türkler koku hakkında oldukça kuvvetli bir zevke sahip ama çoğunluk lüks sektörüne ait bir ürün olan parfüme bütçe ayıramayabiliyor. Ulric de Varens, fransız kreatör parfümlerini cep yormayacak şekilde raflara koyuyor. Bu konuda Türkiye pazarında büyük boşluk sözkonusuydu. Watsons, Rossmann ve Gratis gibi mağazaların yayılması bize bu açığın sinyallerini ve cazibesini gösterdi. Ürünlerimiz bu tarz mağazaların bulunduğu dünyanın diğer ülkelerinde oldukça başarılı satış adetlerine ulaşıyor. Ayrıca zincir marketlerin Türkiye’deki istikrarlı büyümesinin de bu kararı vermemizde önemli etkisi oldu.


Markanıza değerli profesyonellerin katkıları var. Birlikte çalıştığınız ünlü tasarımcıları merak ediyorum.  Benim kalbimi kazanmış olan kokularınızın ve özellikle ambalajlarınızın tasarımcıları hakkında bilgi alabilir miyim?
Fransa’nın en tanınmış burnu olan Jean-Claude Ellena ile çalışmalarımız oldu. Kendisi bugün Hermès parfümlerini tasarlıyor. Jean-Jacques (Balmya-Balmain, Absolutely For Givenchy) Pierre Bourdon (Dolce Vita-Dior, Kouros-Yves Saint Laurent), Christophe Raynaud (Chantal Thomas, l’Eau Fabuleuse- Leonard) ve diğer birçok tanınmış burunla birlikte çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.
Şişe tasarımlarımıza, 25 yıldır Thierry de Bashmakoff imzasını atıyor. Kendisi Paris’in eniyi tasarımcısıdır ve yakın zamanda Dior, Bulgari, Chaumet, Galliano, Guerlain gibi ünlü markaların şişe tasarımlarını hazırladı.
Mass Market kategorisinde ürün sunan firmalar genellikle standart endüstriyel şişe tasarımları kullanırken, sektörde kendi kalıplarını özel tasarımcılarla hazırlayıp kullanan kullanan neredeyse tek markayız.

Oscars Cosmetique Magazine de 5 ayrı dalda aday oldunuz? Hangi dallardı bunlar? Oscars Cosmetique Magazine hakkında bilgi alabilir miyim?
24 yıldır Oscar CosmétiqueMag en iyi ürün, tasarım ve iletişimde ödüller sunuyor. 1997,2001 ve 2003 yıllarında 50 kişiden oluşan jüri tarafından sizin de belirtmiş olduğunuz gibi 5 yaratıcılık ödülüne layık görüldük. Bunlar: En iyi koku, en iyi ambalaj tasarımı ve en iyi şişe tasarımı.

Sektörel başarılarınız bununla sınırlı değil. Prize of Creative Boldness ödülünüz de var. Bana ve okurlarıma hem bu ödül hem de diğer başarılarınız hakkında bilgi verir misiniz?
2006 yılında, Ulric de Varens en yaratıcı 10 şirket arasında “L’Audace Créatrice” (Creative Boldness ) ödülünü almaya hak kazandı. Bu ödül en yaratıcı ve yenilikçi şirketlere verilen bir ödüldür. Ödül Elysée Sarayı’nda dönemin Cumhurbaşkanı tarafından verildi.

Parfümlerinizi ben, eşim ve kızım kullanıyoruz. Elbette farklı kokularınızı. Kızım mini serinizi ve I love you parfümünüze bayılıyor. Parfüm çeşitleriniz hakkında bilgi alabilir miyim? Ayrıca hangi parfüm hangi yaş grubuna hitap eder?
Parfümlerimiz birçok koleksiyonda toplanıyor. Her koleksiyonda 3 ila 6 arası parfüm bulunuyor.
Her tip kadın ve erkek için kokular sunuyoruz. Koleksiyonlarımız en genç kesimden başlayarak yüksek yaşlara hitap edecek şekilde geniş bir yelpazede sunuluyor. En trend kokulardan, en klasik kokulara kadar tasarımlar yapıyoruz. Tüm bunların yanısıra, oldukça uygun fiyata örneğin 25 ML’lik MINI serisini sunuyoruz. Böylece 10 TL’den daha ucuza kreatör parfümü her yaştan kadın tarafından kullanılabiliyor.
Hedefimiz, tüketicinin beklentisine ve parfüm tüketiminin trendlerine cevap vermektir. Yani sürekli olarak yeni ürünler sunarak kişinin kendi dünyasını en iyi şekilde yansıtabileceği kokuları bsunmaktır. Maalesef Mass Market reyonlarında hiçbir karakteri olmayan ürünler de bulunabiliyor ve yine maalesef bu ürünler mass market kategorisine olan bakış açısını olumsuz etkiliyor ve adeta diğer ürünleri cezalandırıyor. Tüketici de birkaç kere farklı üründen memnuniyetsiz kalınca, tüm mass kategorisine küsebiliyor. Bu konuşmayı devamlı olarak çalıştığımız firmalarla da yapıyoruz, çünkü uygun fiyatının cazibesi bir yere kadar müşteriyi ikna ediyor. Bu fiyatın ardında kaliteli ürünlerin bulunması lazım.

Parfüm duayenini bulmuşken sormadan geçmek istemedim. Her parfüm her tene, her duruma, her mevsime yakışmıyor. Yanlış parfüm seçimi yapmamak için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Kişinin kendi parfümünü bulması genellikle bir anda gerçekleşebilecek bir durum değil. Herşeyden önce parfüm karakteri de yansıtır, kişiliği vardır. Bu nedenle özenli seçilmesi gerektiğine inanıyorum.
Bir parfümü birden fazla defa denemek önemlidir. Parfümün orta notaları dedğimiz kalbinden gelen koku hoşunuza gidebilir ancak alt notaları dediğimiz birkaç saat sonra kalan kısmı hoşunuza gitmeyebilir. Aynı durum tam tersi için de geçerli tabiiki.
Bir parfümü denediğinizde, ilk duyulan koku son halini temsil etmez. Sizlere tavsiyem, son kararınızı vermeden önce fırsatınız varsa birkaç gün boyunca denemeniz ve üzerinizde kalması. Ayrıca sorunuzdaki gibi, her parfüm her tene uymaz. Birinde çok hoşlandığınız bir parfüm sizin üzerinizde aynı etkiyi hissettirmeyebilir. Bunu ancak deneme yanılma yöntemiyle tespit edebilirsiniz. Bütün bunların yanısıra Eau de Parfum ve Eau de Toilette ayrımını yapmanız gerekir. Eau de Toilette daha hafiftir. Üzerinizde kokuyu hissettirirsiniz ama ardınızdan daha hafif bir koku izi bırakırsınız. Ancak Eau de Parfum daha kuvvetli ve yoğundur.
Eskiye nazaran artık kullanılan parfüm kişinin o anki moduna göre de değiştiriliyor, yada kıyafetine, mevsime... Günümüzde hemen hemen herkes birden fazla parfüm kullanıyor ve kıyafet değiştirir gibi değiştiriyor. Eskiden bu algı daha farklıydı.
Parfümün kalıcılığını artırmak istiyorsanız en çok ısınan ve damarların yüzeye yakın olduğu bölgelere sıkılması kokunun daha fazla yayılmasını sağlayacaktır. Bilek içleri, kulak arkaları, boyun, dekolte gibi. Coco Chanel’in de dediği gibi,”Bir kadın neresinden öpülmek istiyorsa, parfümünü oraya sıkmalıdır”.
Ayrıca parfümünüzün tüm gün boyunca kalıcı olmasını istiyorsanız, kıyafetlerinizin üzerine de sıkabilirsiniz.

Az önce aldığınız ödüllerden bahsettik. Bu kadar başarılı bir marka oldukça uygun bir fiyat aralığında raflarda bizleri bekliyor. Nedir bunun sırrı? Sektöründe çok iyi olurken ürünlerinizi nasıl bu kadar uygun etiketlerle satışa sunuyorsunuz?
Nakliye ve gümrük giderleri doğrultusunda ithalatımız aslında pahalıya mâl oluyor, ama marjlarımızı minimum seviyeye indiriyor ve perakende satış fiyatlarımızı en düşük seviyede limitliyoruz. Böylece herkes tarafından ulaşılabilir fiyatlar sunuyoruz. Fiyatlarımız, Fransa’dan ithal ediyor olmamıza rağmen bazı yerel markalarla aynı seviyede (Privacy veya Xo gibi). Önceden de söylemiş olduğum gibi, reklam ve iletişimimiz yok denecek kadar düşük seviyede. Nicole Kidmann yada Kate Moss gibi ünlü yıldızlarla çalışan büyük markaların stratejisini kullanmıyoruz. Sadece parfümümüzü sunuyoruz. Ulric de Varens stratejisine, show business yaklaşımı uyuşmuyor. Bizim ünlü yıldızlarımız müşterilerimiz.

Ulric de Varens parfümleri hangi mağazalarda satışa sunuluyor?
Şu anda tüm Watsons, Rossmann ve Gratis mağazalarında ürünlerimiz satılıyor. Markanın parfümleri yakında Carrefour marketlerinde de yerini alacak.
    
Bu mağazalar ne yazık ki her yerde bulunmuyor  Online satış ağınız bulunuyor mu? Size ulaşmak isteyenler nasıl bir yol izlemeli?
Arzu edenler www.udv.com.tr yada www.ulric-de-varens.com.tr web sitemizden ONLINE SİPARİŞ kısmından istedikleri ürünlerin adedi adı ve ML bilgilerini belirterek sipariş verebilir yada en ufak bir soruları olsa dair, İLETİŞİM bölümünden bize ulaşabilirler. Aynı şekilde Ulric de Varens Türkiye Facebook sayfamız ve @UDVTurkiye Twitter hesabımız da aktif olarak takip ediliyor ve kampanyalarımız ve yeni ürünlerimiz hakkında bilgiler paylaşılıyor.

Son olarak yaklaşan sevgililer gününe özel ürünleriniz ve varsa kampanyalarınız hakkında bilgi alabilir miyim?
Sevgililer Günü için UDV serisinden kadınlar için UDV Gold-Issime ve UDV Divine-Issime (30 ML parfüm ve çanta için 20 ML vapo spray) erkekler içinde 60 ML Eau de Toilette ve 50 ML duş jeli setlerimiz UDV Night ve UDV For Men’i  Watsons Gratis ve mağazalarında %20 indirimle bulabilirsiniz.
Sevgililer Günü kampanyası dahilinde 14 Şubat’ta Watsons mağazalarında tüm parfümlerimizde %40 indirim olacak.
Rossmann mağazalarında ise Varens Je t’aime 50 ML+125 ML deo (yalnızca Rossmann mağazalarında) ve I Love You 75 ML +125 ML deo setlerimiz (set olarak yalnızca Rossmann mağazalarında) %20 indirimli.

Ben de bloğunuzda benimle olan röportajınıza yer verdiğiniz için size teşekkür ederim.


0 yorum:

Yorum Gönder


spor güncel haberler survivor güldür güldür benim sitilim

spor haberleri spor haberleri video klipleri video klipleri güncel bilgi survivor